1474 personeelsleden minder dan in 2014

1474 personeelsleden minder dan in 2014
(Foto: ID/Bas Bogaerts)

Op 30 juni 2017 waren er 1474 collega’s minder dan aan het begin van deze regeerperiode in 2014. Op die manier is 76%  gerealiseerd van de doelstelling van de Vlaamse overheid om het tegen eind 2019 met 1950 mensen minder te doen, zoals het regeerakoord 2014-2019 vooropstelde.

De besparingsdoelgroep bestaat uit 17.554 personeelsleden.

Deze entiteiten worden buiten de besparingen gehouden: Jongerenwelzijn, OPZ Geel, OPZC Rekem, Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, VDAB, Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en Kind en Gezin, een deel van Plantentuin Meise, de topsporters van Sport Vlaanderen en het personeel van DAB Vloot en DAB Loodswezen.

Reacties

Het verschil in perceptie tussen privé en overheid

Erwin Dielemans - VAPH - 07/10/2017 - 12:00

Het is bijna stuitend hoe dit wordt voorgesteld. Mocht dit in de privé gebeuren was het land te klein. Maar hier wordt dit net niet met een hoera sfeertje weergegeven. We worden verdorie als een besparingsdoelgroep beschouwd ! Zijn mijn collega's die wel getroffen worden (het VAPH lijkt voorlopig de dans te ontspringen), dan geen werknemers meer, maar een besparingsgroep ?
Je zou bijna zweren dat we aangeschoten wild zijn want je kan ook niet zeggen onze werkgever er ook maar iets aan doet om het 'de collega's' imago dat we hebben ook maar enigszins tegen te spreken.

Minder! Hoera!

Patrick Barbé - Departement WVG, Zorginspectie - 08/10/2017 - 08:26

Ik vind het een beetje vreemd om in een personeelsblad altijd maar opnieuw sec - als een trofee - te lezen met hoeveel mensen we het moeten doen. Geen kadering. Niets over concrete uitvoering, niets over gevolgen voor burger, ambtenaar en overheid zelf (buiten de besparing in eerste instantie).

Besparingsdoelgroep

Callens Ludo - Afdeling Binnenlands bestuur - 09/10/2017 - 10:57

Ik sluit mij volledig aan bij de 2 reacties en de tekst kon bovendien beter gemotiveerd worden.
De afvloeiingsstrategie staat haaks tegen het principe van het politiek beleid mensen tot hun 67 jaar te laten werken, waardoor zij die langer dan 65 jaar willen blijven werken, onmiddellijk in de gevarenzone zitten. De politiek heeft niet eens aandacht voor maatschappelijke draagkracht: terwijl onze generatie collega's de gouden schoen achter hun kont krijgen, moeten mijn kinderen zich doodwerken tot 67 jaar voor minder pensioen.
Overigens, heeft deze uitdunningsregering ook gedacht aan besparingen ten aanzien van de volksvertegenwoordigers??
Staken gaat me wat te ver, maar morgen neem ik wel protestverlof.

Ongenuanceerde boodschappen

Maris Rita - DKB - 10/10/2017 - 01:29

Vermoedelijk ben ik niet de enige die moeite heeft met allerlei ongenuanceerde boodschappen als deze. Hoera, weer een collega weg. Waar is de menselijke kant van het verhaal gebleven?

Waar is da feestje???

Jempi Vanhorenbeek - GO! - 11/10/2017 - 02:36

Ik hoop dat de Vlaamse overheid er aan gedacht heeft tegen eind 2019 het nog te bouwen nieuwe sportstadion in Grimbergen af te huren voor een groots feest om te vieren dat men de doelstelling heeft bereikt. Misschien kan de sociale dienst ook nog voor een tegemoetkoming zorgen voor de 1950 ex-collega's zodat zij niet de volle pot dienen te betalen. Echt waar, ik heb even overwogen om me gewoon uit te schrijven op deze nieuwsbrief. Anderzijds, waar moet ik anders nog voorbeelden vinden van zulke gezagsgetrouwe boodschappers? Ik zou het missen ...

Doe mee aan de re-actie, en hopelijk samen sterk om het tij ietwat naar mensenmaat te keren

Ludwien Cardoen - Dep WVG - 11/10/2017 - 04:45

Ik vind dit gewoon beschamend. Meer doen met minder mensen heeft echt wel de leefbare grenzen overschreden.
Ook de 13 kan daar toch niet blind voor zijn.

Het aantal burn-out 's, overspanning en andere langdurige uitval van de overblijvende personeelsleden stijgt.
Want jawel, er is steeds meer werk, en toch worden veel vertrekkende personeelsleden gewoon niet meer vervangen...
Het te vele werk en de steeds groter wordende takenpakketten worden gewoon op de wel nog in dienst zijnde collega's gegooid, ...
Wat soms tot een "robotjes-cultuur" en wrijvingen en ongenoegen leidt, wat wil je...

Dat de werkdruk stijgt is zeker, zelfs tot niet leefbare proporties.
Niemand vraagt of wie hier wel nog werkt, het aankan, het ziet zitten om al dat extra werk over te nemen.
Werkvreugde zei u? Het menselijk contact is veel verminderd en vaak worden mensen tegen elkaar uitgespeeld.

Ik zou eerder besparen op allerlei management hypes, consultancy, weer eens een nieuw systeem, weer eens een gedwongen zelfsturend team met meer werkdruk, weer eens een nieuw gebouw, , ...
En ook durven aangeven welke taken wij echt niet meer kunnen uitvoeren.

In elk geval het zal bij die ene re-actiedag van gisteren niet blijven, doe mee... samen sterker ipv alleen ondergaan wat je aangedaan wordt.
Loyale ambtenaren zijn geen overvol te gooien robotjes, dit komt de kwaliteit van de dienstverlening en het geleverde werk niet ten goede.

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.