Personeelspeiling: 80% tevreden, management iets minder dan in 2014

Infographic met resultaten Personeelspeiling

4 op de 5 ambtenaren van de Vlaamse overheid zijn tevreden met hun werk en de werk-privébalans, en voelen zich goed op het werk. Het management ook, maar minder dan in 2014. Dat blijkt uit de resultaten van de Personeelpeiling 2016.

De bevraging liep in het voorjaar van 2016 bij 50 departementen en agentschappen. 59% van het personeel vulde de vragenlijst in, 2% meer dan in 2014. Bij het management antwoordde 77% van de collega's die de enquête kregen tegenover 74% in 2014.

Een aandachtpunt is wel dat weinig personeelsleden van niveau D de Personeelspeiling invulden. Het Agentschap Overheidspersoneel zal onderzoeken hoe dat in de toekomst beter kan.
 

81% tevreden

beel2_tevredenheid.jpg

Maar liefst 81% van de bevraagde collega's is tevreden over de balans werk-privé en zijn job in het algemeen. 78% voelt zich in het algemeen goed op het werk.

Collega's jonger dan 30 jaar en het management scoren iets hoger qua tevredenheid. Personeelsleden van niveau A, mannen en personeelsleden in de leeftijdsgroep van 41 tot 50 jaar iets lager.

Wat ons gelukkig maakt, is niet zo verrassend: een jobinhoud die ons ligt en plaats- en tijdsonafhankelijk werken.
 

Dalende tevredenheid management

 

Ondanks de nog steeds hoge scores is de tevredenheid van het management gedaald. Zij geven signalen dat de werkdruk is toegenomen. Het Agentschap Overheidspersoneel gaat daarom voor iedereen binnen de Vlaamse overheid verder inzetten op de preventie van werkgebonden stress en burn-out.

Het management is ook wat kritischer over het functioneren en het personeelsbeleid van de Vlaamse overheid in het algemeen dan in 2014. In de context van verandering waarin de Vlaamse overheid zich bevindt, lijkt het management aan te geven dat het huidige personeelsbeleid hen onvoldoende mogelijkheden biedt om hun organisatie goed aan te sturen. Heel wat van die knelpunten worden aangepakt in het nieuwe loopbaan- en beloningsbeleid dat volop in ontwikkeling is.

 

Te weinig promotiekansen

beeld3_lenb.jpg

Nog steeds vinden mensen dat er te weinig promotiekansen zijn bij de Vlaamse overheid. Amper 52% vindt dat er genoeg kansen zijn om op te klimmen. 36% vindt dat er te weinig kansen zijn om intern van werk te veranderen. En dat terwijl meer mensen aangeven dat ze van job willen veranderen (3% meer in vergelijking met 2014).

Ook hier zet het Agentschap Overheidspersoneel op in. Via RADAR zijn er mogelijkheden voor tijdelijk ergens anders een opdracht op te nemen. Wil je echt ergens anders aan de slag? Dan vind je op www.werkenvoorvlaanderen.be een overzicht van alle vacatures bij de Vlaamse overheid.

 

Beloningsbeleid?

62% vindt dat de inhoud van je job en de verantwoordelijkheid die erbij komt kijken meer zouden mogen doorwegen in de verloning.

'Tegen het einde van dit jaar moet er een blauwdruk voor een vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid komen', reageert minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans. 'Uit het personeelsonderzoek blijkt dat personeelsleden zelf vragende partij zijn voor een grotere rol van de inhoud en verantwoordelijkheden van hun functie in de verloning. In die richting werken we de krijtlijnen voor het vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid ook uit.'

 

Rechtvaardige evaluaties

beeld4_leiderschap.jpg

We zijn erg tevreden over de manier waarop we geëvalueerd worden. Bijna 9 op de 10 collega's vindt dat dat rechtvaardig gebeurt. Bijna 80% is tevreden over de samenwerking met zijn rechtstreekse collega's en weet wat van hem verwacht wordt. 70% vindt dat hij in een positieve sfeer werkt.

 

Helft vertrouwt organisatie

beeld5_waarden.jpg

Op het vlak van de waarden is er nog werk aan de winkel. Meer dan de helft van de bevraagde collega's vindt zijn organisatie niet open, flexibel of kordaat genoeg is. Iets meer dan de helft heeft vertrouwen in zijn organisatie. Dit wijst op grote verschillen in de beleving van de waarden. De beleving van de waarden is ook sterker bij management dan bij anderen.

Wel een kleine nuance: het gaat slechts op een beperkte meting, met één vraag per waarde. Voor meer vragen was in de Personeelspeiling 2016 geen ruimte. In de toekomst zal dit op een meer doorgedreven manier onderzocht worden.
 

 

Diversiteit

beeld6_diversiteit.jpg

Op vlak van diversiteit vindt 70% dat hij dezelfde kansen krijgt ongeacht geslacht, leeftijd, herkomst, seksuele geaardheid, ziekte, beperking ... 

 

Werken bij de Vlaamse overheid

Bijna 70% zou de Vlaamse overheid als werkgever aanraden bij familie en vrienden. 64% is ook fier om voor de Vlaamse overheid te werken. 83% vindt dat zijn departement of agentschap een goede bijdrage levert aan onze samenleving.

Lees alle resultaten op de webpagina's van de Personeelspeiling.

 

beeld7_wvl.jpg

Reacties

(On)leesbaar

Peter Van Opstal - Agentschap Zorg en Gezondheid - 19/06/2017 - 09:15

Ik ben niet piepjong meer en ik gebruik een bril om te lezen. De allereerste infografiek is heel moeilijk om te lezen voor mij, zelfs als je op de afbeelding klikt om ze te vergroten. Kan een andere versie geplaatst worden die groter van maat is?

Veerle Van den ... - 13 - 19/06/2017 - 09:27

Dag Peter, ik krijg hem helaas niet groter gezet. Vandaar dat ik alle panelen ook tussen de tekst heb gezet. Mijn excuses!

Paneell één ontbreekt in het groot

P. Vandenberghe - DKB - 30/06/2017 - 02:47

Uitstekend artikel, op dit ene detail na - ik had dezelfde reactie als collega Van Opstal. Met die tussen-illustraties hebt u dat goed opgelost ... alleen ontbreekt paneel 1 (het tweede paneel in het onleesbare overzichtspaneel), of ?
De les voor de toekomst is alvast dat de briefing aan de grafici moet worden aangepast.

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.