Restaurant Conscience weer open na renovatie

Na een maandenlange sluiting werd het restaurant in het Consciencegebouw gisteren opnieuw geopend. Het restaurant kreeg een hele nieuwe inrichting en je kan er nu ook buiten eten: de binnentuin is omgevormd tot een kleurrijk terras. Benieuwd waar de collega's in de Brusselse Noordwijk voortaan hun middagpauze kunnen doorbrengen? Onze fotograaf haastte zich nog net voor de opening naar het pas opgeblonken restaurant. Kijk even mee.

 

conscience_beeld_resto_horizontaal.jpg

 

conscience_nieuwerinrichting_horizontaal.jpg

In dit interieur kunnen de collega's uit Conscience voortaan lunchen, helemaal in dezelfde stijl als de koffiebar en onthaalruimte.

 

conscience_buitenterras_horizontaal_2.jpg

Met de renovatie kwam ook een extraatje: je kan nu ook buiten eten. De gesloten binnentuin van vroeger is omgevormd tot een zomers buitenterras met een 80-tal plaatsen.

 

conscience_openingresto_lint_minister_horizontaal_0.jpg

De eerste klanten staan al klaar. Tijd voor de officiële opening! Frank Geets van Het Facilitair Bedrijf gaf het lintjesknippen graag door aan minister Hilde Crevits, die met haar kabinet in het gebouw zit.

 

conscience_hfbcollegas_eerstemaaltijd_bewerkt.jpg

Enkele cateringcollega's krijgen de eer: zij mogen voorproeven en als eerste de gloednieuwe terrasstoelen testen.

 

conscience_zelf_opscheppen.jpg

Niet alleen het interieur onderging een hele verandering. Ook de organisatie in het restaurant verloopt anders dan vroeger. Zo is er nu ook in het Consciencegebouw voortaan zelfbediening. Alleen het hoofdingrediënt (vlees, vis of vegetarisch) krijg je nog bediend door de cateringcollega's. Groenten, pasta, rijst, desserten en soep kan je nu zelf nemen. Speciaal voor de opening stond een klassieker op het menu: steak met frietjes.

 

conscience_zelf_betalen_selfscan.jpg

Helemaal nieuw zijn de selfscankassa’s. Je rekent er voortaan zelf alles af. Enkele drukken op een knop, eventueel een snack of drankje scannen, je betaal- of maaltijdchequekaart inlezen en klaar. Gert Potoms van Het Facilitair Bedrijf is een van de eerste om uit te proberen hoe het werkt. Meer uitleg krijg je aan de kassa’s.

Zin gekregen om ook eens langs te gaan? Op de cateringpagina's vind je wat op het menu staat.

Smakelijk!

Reacties

Schitterende vernieuwing met een paar spijtige gebreken

Verstraete Rik - Departement onderwijs - 14/07/2017 - 02:06

De algemene indruk is zeker geweldig. Een heldere open ruimte, geen kantine gevoel meer zoals vroeger, waar deze keer ook goed rekening is gehouden met de akoestiek. Eerste dag was wat wennen waar aan te schuiven, maar dat zal wel vlotter verlopen de volgende dagen en weken, de selfscan ging ook heel vlot.

Maar dan wel spijtig om te merken dat er bij enkele zaken foute keuzes zijn gemaakt die wellicht niet zonder kosten kunnen rechtgezet worden. Zo is zelfs voor mensen van normale gestalte de hoogte van het bestek, de koude schotels als de desserts zeer hoog geplaatst. En zijn de groene zitbanken totaal niet functioneel en aangenaam om zitten : veel te laag en diep zitvlak waardoor je met opgeheven armen moet eten; door de zijpanelen van de zetels is de ruimte tussen de tafel en de zetel ook heel beperkt waardoor je moeilijk met je plateau kan plaatsnemen. Ik heb de eerste dagen de meerderheid van de mensen een andere plaats zien nemen daar ze daar ze daar ongemakkelijk zaten.

Ik stuur deze reactie als opbouwende kritiek, omdat ik ervan uitga dat er daarvoor binnen de Vlaamse overheid toch zeker ruimte moet zijn.

Oplossingen voor spijtige gebreken

Marleen BUYLE - Agentschap Wonen - 18/07/2017 - 10:34

In de garage staan er waarschijnlijk wel nog lagere bestekbakken, recupereer die en plaats ze bij. Groot en klein tevreden.
Plaats de groene zitbanken op sokkels, zodat ze verhoogd worden.
Kleef spiegeltjes tegen de onderkant van de schappen waar de koude schotels en desserts opstaan.
Maak verticale rijen met dezelfde schotels i.p.v. horizontale rijen. Als hulpmiddel kan er een trapje bijgezet worden.

Nieuwe opmerkingen:
- de print van de afrekening is driemaal langer dan voorheen om dezelfde gegevens mee te delen.
- de temperatuur van de zelf te bedienen groenten en andere zijn langs de lauwe kant.

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.