Blog Gezond bewegen: 'Nooit eerder vond ik het zo erg dat ik niet kon sporten'

Michelle Smets blogt over haar deelname aan Gezond bewegen

Michelle Smets (29) werkt als specialist Erkennen en Subsidiëren bij het agentschap Onroerend Erfgoed. 

Ze doet mee aan Gezond bewegen omdat ze graag eens de award voor ‘sportvrouw van het jaar’ zou willen winnen. Bovendien is ze vorig jaar na 15 jaar eindelijk gestopt met roken en wil ze haar lichaam een extra steuntje geven door zo gezond mogelijk te gaan leven. 

 

Vince the Prince

Dear God, laat me niet de Vincent Kompany van de groep worden …’ Ik heb me de afgelopen weken vaak tot Onze Vader gericht. Voor wie niet zo vertrouwd is met Rode Duivels-analogieën: Vince the Prince heeft sinds oktober 2015 geen enkele match meer gespeeld voor het nationale elftal omwille van blessureleed.*

Het begon met een spierverrekking in mijn linker bovenbeen. Akkoord: de combinatie van 8,5 km joggen op woensdagavond, aerobics op donderdagmiddag en aquazumba op donderdagavond was misschien wat te hoog gegrepen voor iemand met mijn conditie. Maar toch schrok ik heel erg toen er opeens een pijnscheut door mijn been trok die ervoor zorgde dat ik even later strompelend het zwembad moest verlaten. Even kalm aan doen dus. 'Het zal volgende week wel weer beter zijn …'

Nul punten

Niet dus. Niet alleen protesteerde mijn quadriceps nog steeds wanneer ik er wat kracht op zette, dit keer was ook mijn rug de boosdoener. Ik moet hier misschien nog even vermelden dat ik al twee keer geopereerd ben aan een hernia in mijn onderrug en dat ik de gezegende leeftijd van 30 jaar nog niet eens bereikt heb. Zeggen dat ik moet opletten met mijn rug is dus een understatement. Het gevolg van deze kwaaltjes is dat de teller van mijn HeartRateCoach twee weken lang op nul punten is blijven hangen.

En dat is pas écht pijnlijk. Je wilt immers op 20 april - de einddatum van Gezond bewegen - niet te horen krijgen dat er op 12 weken tijd eigenlijk niets veranderd is. Natuurlijk weet ik wel dat de voorgaande weken zomaar niet verloren zijn omdat ik even heb moeten rusten, maar toch denk ik niet dat mijn sportschoenen al ooit zoveel verwensingen over zich heen gekregen hebben. Ik kan me niet herinneren dat ik het al ooit zo erg vond dat ik niét kon sporten. Als dit programma iets teweeggebracht heeft, dan is het wel een mentaliteitswijziging.

Groen licht

Gelukkig kreeg ik dinsdagavond groen licht van mijn dokter en van Luk (onze sportcoach die werkelijk barst van enthousiasme): ik mag rustig blijven joggen. De andere sporten moet ik even laten voor wat ze zijn, maar drie keer per week rustig joggen in het park zou zelfs goed zijn voor mijn rug. Dus ben ik weer in gang geschoten EN het gaat goed!

Duimen jullie mee?

Michelle

* We duimen uiteraard ook dat Vincent gauw weer fit is!

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.