Blog Gezond bewegen: 'Toen dook mijn BMI onder de magische grens van 25'

Joris Recko van Vlaams Energieagentschap neemt deel aan Gezond bewegen.

Joris Recko (40) is coördinator van het team Beleid - Cluster energie-efficiëntie bij het Vlaams Energieagentschap.

Een beetje van moetes. Dat was de manier om Joris opnieuw te laten sporten. De excuses stapelden zich op en er was zachte dwang nodig om hem uit de zetel te halen. Zijn BMI mocht ook omlaag, vond de huisdokter. Omdat groeien er op Joris zijn leeftijd niet meer inzit, was vermageren het te volgen pad. 

Gezond bewegen kwam voor Joris op het juiste moment. Twaalf weken lang een trainingsschema volgen om de luie hond in zichzelf een schop te geven en het plezier in sporten terug te vinden. Twaalf weken om routine op te bouwen en een gezonde gewoonte aan te kweken, om ook na afloop sport een vaste plek in zijn leven te geven.

 

BMI

Het moet ergens rond week 11 geweest zijn van het project ‘strak in 2017’ (officieel ook Gezond bewegen genoemd), dat mijn BMI terug onder de magische bovengrens van 25 dook.

Dat hebben we prompt gevierd! Met overheerlijke tapas van 'Sava' in Mechelen. En met een Orval, de eerste van het jaar (voor een amateurbrouwer en bierliefhebber kan dat tellen). Na al die heerlijkheden herinnerde ik me plots dat culinaire beloningen voor het bereiken van sportieve mijlpalen eerder in de categorie wortelsap en selderstengels zouden moeten thuishoren.

Ter compensatie heb ik dan maar, onder het motto 'we zijn hier nu toch', de Sint-Romboutstoren beklommen (538 trappen omhoog en 538 trappen omlaag). En ’s avonds het geweten definitief gesust door 42 minuten te gaan lopen.

En zo was alles weer in evenwicht.

Joris

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.