Stel je kandidaat voor Gezond bewegen

Campagnebeeld Gezond bewegen (Foto: Lieven Van Assche)

Voldoende bewegen en gezond eten: we willen het allemaal, maar toch lukt het niet altijd. Daarom lanceert het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) samen met Sport Vlaanderen een bewegingsprogramma voor alle Vlaamse ambtenaren.

Waar kan dat beter dan op de jaarlijkste sportdag? Radek Sidorski van AgO: 'We zoeken dertig collega's die nu weinig bewegen, maar dat willen veranderen. In een korte vragenlijst polsen we eerst naar de motivatie van de kandidaten. Wie geselecteerd wordt, zal vanaf begin 2017 enkele maanden begeleid worden door een coach.'

Op maat

Een fitheidstest, een persoonlijk trainingsschema en haalbare activiteiten op maat: het is allemaal voorzien. 'In ruil verwachten we dat de deelnemers vooral buiten de werkuren willen trainen en deelnemen aan de sessies. En dat ze tijdens en na afloop van het project hun enthousiasme delen en meewerken aan een actie om hun collega's op hun beurt meer te laten bewegen.'

Beter omgaan met stress

'We vinden het heel belangrijk dat alles heel laagdrempelig en haalbaar blijft. Iedereen kan zich kandidaat stellen, ongeacht conditie, leeftijd of handicap', zegt Radek. 'Elke deelnemer krijgt een traject op basis van zijn of haar interesses: willen ze graag lopen en fietsen, of eerder dansen en zwemmen? Dat kan. Zo zullen ze zich stap voor stap beter voelen en makkelijker omgaan met alledaagse stress op het werk en daarbuiten.' Gezond bewegen past in het actieplan tegen stress en burn-out. AgO werkt hiervoor nauw samen met Sport Vlaanderen en een externe partner die zorgt voor de coaching.

Wil je ook meedoen? Schrijf je dan voor 22 oktober in door de vragenlijst in te vullen. Nog vragen? Mail dan naar gezondbewegen@kb.vlaanderen.be.

Reacties

Gezonde voeding en meer beweging : basis van een nieuw leven

Karine Moykens - Departement WVG - 16/09/2016 - 10:37

Een gezonde voeding en meer beweging, het is niet voor niets een van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen. Vanuit preventief oogpunt zeker één van de belangrijkste elementen waar we allemaal zelf impact kunnen op hebben. Zelf voegde ik in oktober 2015 de daad bij het woord. Dankzij gezonde voeding en dagelijkse beweging ben ik nu in veel betere conditie en vele kilo's lichter.
Een pluim voor dit initiatief van de collega's van Ago en echt een aanrader voor iedereen die al lang allerlei uitvluchten zocht en er nu toch wil voor gaan. Een tip van een ervaringsdeskundige, het resultaat geeft zoveel voldoening!

Gezond bewegen

Haeseldonckx Stijn - Vlaamse Landmaatschappij - 21/11/2016 - 10:41

Joepie ... Vandaag de mail gekregen dat ik geselecteerd ben. Superblij dat ik er bij ben. Dit is volgens mij het duwtje in de rug dat ik nodig heb. Ik kijk al uit naar de eerste ontmoeting in december. En op naar een fit en gezond 2017 !!!

motivatie

Karine Moykens - DWVG - 07/12/2016 - 08:55

Gemotiveerde kandidaten, dat is wat we absoluut wouden en dus blijkbaar ook bij jou vonden, Stijn ! fijn je reactie te lezen en alvast heel veel succes ! tot 19 december ...

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.