1338 collega's minder dan in 2014

man wandelt met bezittingen naar exit
Foto: Peter Van Hoof

Op 31 december 2016 waren er 1338 collega’s minder dan aan het begin van deze regeerperiode in 2014. Tegen eind 2019 moet de Vlaams overheid het met 1950 mensen minder doen. Van die doelstelling is nu 68% gerealiseerd.

De besparingsdoelgroep bestaat uit 17.554 personeelsleden. Volgende entiteiten worden buiten de besparingen gehouden: Jongerenwelzijn, OPZ Geel, OPZC Rekem, Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, VDAB, Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en Kind en Gezin, een deel van Plantentuin Meise, de topsporters van Sport Vlaanderen en het personeel van DAB Vloot en DAB Loodswezen.

Reacties

goede zaak

willem coppens - WATERWEGEN EN ZEEKANAAL NV/ VANAF 1/1/18 DE VLAAMSE WATERWEG - 24/03/2017 - 03:01

het getuigt van een gedegen en humane visie om op de entiteiten die zich richten op de zorg voor de minst bedeelden in onze samenleving zeker niet te besparen .We zijn duidelijk op de heel goede weg maar misschien zijn er door nog verdere vereenvoudigingen in de overige entiteiten nog meer mogelijkheden om nog meer collega's te kunnen inzetten voor een betere integratie en opvolging van onze nieuwe medeburgers en onze niet(meer) volledig zelfstandig kunnen wonende medeburgers (thuis) beter te ondersteunen ?? Ieder van ons zal op een gegeven moment in die situatie komen.

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.