3 goede redenen om informatie beter te beheren

Overvol kantoor met veel papier

Je mailbox opschonen, papieren weggooien of overdragen naar het archief een vervelend klusje is dat veel inspanning vraagt. Daarom: 3 goede redenen waarom je er tóch beter vroeg dan laat aan begint.  

 

1. Zoeken naar informatie is tijdrovend 

Volgens softwarebedrijf ADOBE spenderen beeldschermwerkers en dossierbehandelaar per week 22,7% van hun werktijd aan het zoeken naar informatie. Daardoor daalt hun productiviteit met bijna 10%. Informatie beter beheren zorgt ervoor dat je minder tijd verliest met zoeken (naar de speld in de hooiberg).

 

2. Archiefruimte is duur

De 430.000 euro die jaarlijks kan bespaard worden in het Boudewijn- en Phoenixgebouw spreekt boekdelen, zeker in deze besparingstijden. Maar ook buiten het centrum van Brussel is archiefruimte een kostelijk zaak.

 

3. Vroeg of laat moet je er toch aan beginnen

Een verhuizing, de archiefruimte die vol is, de overstap naar SharePoint of een ander digitaal platform: het komt er sowieso ooit. Je kunt dus maar beter tussentijds opruimen, digitaal en in je papierberg.

 

Heb je nog vragen of wil je graag hulp inschakelen? De medewerkers van het team Archief en Informatie en het Depot helpen je graag verder. 

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.