6 opleidingen die je bij je werk helpen

6 opleidingen die je bij je werk helpen
Foto: Pixabay

Pieker je soms over je werk? Wil je je collega's betere feedback geven? Of ben je liever assertiever? Zowel de VDAB als het Agentschap Overheidspersoneel hebben een interessant aanbod van online en klassikale opleidingen. Een selectie.  

 

1. Ontwikkel je denkkracht

Iedereen piekert weleens over het werk, het gezin of wat anderen over hen denken. Maar wanneer al dat gepieker je verlamt en je geen oplossing meer ziet, is het tijd om anders te denken.

De gratis onlinecursus ‘Ontwikkel je denkkracht’ van de VDAB helpt je hiermee door bepaalde gewoontes in vraag te stellen. Je staat stil bij wat krachtig denken is en hoe je je eigen beperkingen, rituelen en patronen in je denken kan doorbreken. Tegelijk leer je jezelf beter kennen en durf je meer vertrouwen op je intuïtieve krachten.

 

2. Succesvol presenteren

Heb je nu al knikkende knieën wanneer je nog maar denkt aan die presentatie die je binnen een paar weken aan je leidinggevende of collega’s moet geven? Dan is de onlinecursus ‘Succesvol presenteren’ de moeite waard.

De opleiding somt enkele tools op die je leren om op een evenwichtige, efficiënte en inspirerende manier te presenteren, of het nu voor je baas, collega’s of familie is. Want wat je zegt en hoe je die boodschap overbrengt zijn de belangrijkste factoren om diegene die voor je zit te overtuigen.

 

3. Assertief zijn

Denk je vaak: had ik maar dit gezegd of had ik maar dat gedaan? Soms ontbreekt het je aan assertiviteit en dat kan verschillende oorzaken hebben: angst, een gebrek aan zelfvertrouwen of blokkerende gedachten.

De onlinecursus ‘Assertiviteit in de werksituatie’ leert je om assertiever te handelen zonder agressief te zijn. Je krijgt tips en oefeningen voorgeschoteld om je op het werk assertief op te stellen zodat de collega of de leidinggevende niet meer met je sollen.

 

4. Timemanagement 2.0

Deze klassikale opleiding van het Agentschap Overheidspersoneel is bedoeld voor medewerkers die regelmatig het gevoel hebben dat ze controle verliezen over de hoeveelheid werk en informatie die op hen afkomt.

Deelnemers aan de opleiding leren om hun prioriteiten te bepalen, hun dagen en weken te plannen en de juiste dingen op het juiste moment en op de juiste manier te doen. Deze opleiding wordt gegeven in februari, maart en april 2018.

 

5. Feedback geven én krijgen

Feedback geven is belangrijk, want het toont wat van de ander wordt verwacht, wat hij of zij goed doet en wat beter kan, met als doel om er iets van te leren. Toch is het soms op eieren lopen want sommige mensen zien feedback als kritiek of als een teken dat ze falen.

In deze onlinecursus van VDAB leer je hoe je op feedback kan geven zonder te oordelen en hoe je het best reageert.

 

6. Projecten? Ik doe mee!

Deze onlinecursus van de VDAB is zowel bedoeld voor beginnende projectmedewerkers die voor het eerst kennismaken met projectmanagement als voor projectleiders die willen nadenken over hun dagelijkse praktijk.

De opleiding toont je de verschillende stappen in een project en leert hoe je competenties inzet, constructief samenwerkt en resultaten boekt.

 

Zelf zoeken naar een passende opleiding?

 

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.