Actie Samen voor Syrië klokt af op 47 000 euro

Fons Leroy met 15 collega's op de fiets voor Samen voor Syrië
Fons Leroy heeft met 15 collega's gefietst voor laatste actie Samen voor Syrië

Twee weken na de Ronde van Vlaanderen hebben 15 collega’s samen met Fons Leroy, topman van VDAB, een gedeelte van het parcours afgelegd. Na de fietstocht van 45 kilometer, kregen de deelnemers nog een rondleiding in het centrum van De Ronde.

1800 babykits

samen_voor_syrie_rode_kruis_baby_ibrahim_malla_voor_site.jpgDeze fietstocht was de laatste actie van Samen voor Syrië, het goededoelproject van de Vlaamse overheid om geld in te zamelen voor de werking van het Rode Kruis in Syrië. In totaal heeft de actie zo’n 47 000 euro opgebracht. 'Een mooie opbrengst, waarmee het Rode Kruis op dit moment 1800 babykits met basishygiëneproducten aan het aankopen is om ze te verdelen aan gevluchte Syrische gezinnen', zegt woordvoerder An Luyten van het Rode Kruis Vlaanderen.

Apparatuur voor netwerk

'De rest van de opbrengst besteden we aan apparatuur voor het radiocommunicatienetwerk van de Syrische Rode Halve Maan, de grootse humanitaire hulpverlener in Syrië. Dat netwerk is broodnodig voor de veiligheid van de vrijwilligers en om de hulpkonvooien door de conflictgrenzen te begeleiden.'

Eind 2015 hebben honderden collega's hebben zich wekenlang ingezet voor meer dan 50 acties rond Samen voor Syrië. Proficiat, en dankjewel!

(Foto: Rode Kruis - Ibrahim Malla)

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.