Arbeidsongevallen tijdens je middagpauze: wanneer ben je verzekerd?

Vier medewerkers op het zebrapad (Foto: ID/Lieven Van Assche)
Twee van deze vier collega's zijn niet verzekerd als ze een ongeval krijgen tijdens hun middagpauze. Lees hier wie en waarom. (Foto: Lieven Van Assche)

Wat als je tijdens je middagpauze uitglijdt en je voet bezeert? Ben je dan verzekerd en is je verzwikte voet een arbeidsongeval? Alles hangt af van wat je aan het doen was en hoe je je ongeval aangeeft.

 

Het oordeel van Ivo Francis, die bij AgODi de arbeidsongevallen van de Vlaamse overheid opvolgt:

Collega 1 (links op de foto) is aan het wandelen, en is verzekerd. 'Een blokje om lopen of even op een bank in de zon zitten is toegelaten, want dan ben je kort aan het ontspannen.'

Collega 2 is aan het winkelen, en is niet verzekerd. 'Uitgebreid boodschappen doen, kan niet tijdens de middagpauze op het werk. Als je tijdens het shoppen valt, ben je niet verzekerd en kan er geen sprake zijn van een arbeidsongeval.'

Collega 3 kocht een broodje, en is verzekerd. 'Dit kan wel, want je koopt alleen eten voor de lunch, en geen ingrediënten voor een hele week. Naar een restaurant of snackbar gaan om te lunchen kan ook, maar op café gaan, niet.'

Collega 4 is aan het lopen, en is niet verzekerd. 'Sporten is een privéactiviteit die niet verzekerd is, ook niet als je gaat sporten in een gebouw van de Vlaamse overheid. Dergelijke ongevallen kunnen verzekerd zijn als de organisator daarvoor een verzekering heeft afgesloten.' 

 

Wat is de logica hierachter?

'Een middagpauze is bedoeld om te eten en te ontspannen. Daarover is het arbeidsrecht heel duidelijk. Als je tijdens je pauze andere dingen aan het doen bent, kan er geen sprake zijn van een arbeidsongeval', zegt Ivo Francis, die bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) de aangifte van de meeste arbeidsongevallen bij de Vlaamse overheid coördineert.

'In realiteit zijn er veel mogelijkheden en nuances. Even naar de winkel gaan om een broodje te kopen, of inkopen doen om ’s avonds te koken voor een stel vrienden: het eerste is wel verzekerd, het tweede niet. Als je enkele boodschappen combineert, is het belangrijk hoe je het ongeval aangeeft en wat er in de aangifte staat. Als je eerst een paar schoenen gaat kopen, vervolgens een slaatje om meteen op te eten, en daarna ten val komt in de winkelstraat, dan is het geen arbeidsongeval.'

 

Prikken hoeft niet

Of je bij het buitengaan geprikt hebt, of je afwezigheid al dan niet hebt geregistreerd in Vlimpers, is niet belangrijk. 'Het maakt het voor ons wel makkelijker om exact na te gaan wat er gebeurd is, maar het hoeft niet', zegt Ivo Francis.

Heb je een ongeluk terwijl je aan het telewerken bent en ’s middags een kleine boodschap gaat doen? Ook dat kan een arbeidsongeval zijn als je eten gaat kopen. 'Belangrijk is altijd hoe je het ongeval aangeeft. En dat de aangifte eerlijk gebeurt.'

 

Eerlijk duurt het langst

'We hebben ooit de aangifte ontvangen van een collega die tijdens het shoppen in het winkelcentrum tegen een deur was gelopen, maar in de aangifte had vermeld dat het ongeval in een gebouw van de Vlaamse overheid was gebeurd. Wij konden bewijzen dat het anders was gelopen, maar ze bleef bij haar verklaring. Uiteindelijk werd die collega als gevolg van een vertrouwensbreuk ontslagen.' De gevolgen kunnen dus zwaar zijn. Maar het is uitzonderlijk dat ongevallen niet eerlijk worden aangegeven, beklemtoont Ivo.

 

Alle medische kosten terugbetaald

Of een ongeval al dan niet erkend wordt als een arbeidsongeval, kan een verschil maken. 'Bij werknemers die afwezig zijn door een arbeidsongeval, worden geen ziektedagen aangesproken. Alle medische kosten worden volledig terugbetaald als ze door Medex - dat arbeidsongevallen van Vlaamse ambtenaren medisch afhandelt - aanvaard worden als noodzakelijk om te genezen.'

 

Man stapt op een bananenschil (Foto: Shutterstock)

 

Een arbeidsongeval aangeven?

Zes tips van arbeidsongevallenexpert Ivo Francis 

  1. Verwittig zo snel mogelijk je leidinggevende of een collega als je een ongeval hebt gehad. Krijg je pas na een tijd pijn? Dien dan zo snel mogelijk een aangifte in. Voor een aangifteformulier kun je terecht bij je personeelsdienst of het Gemeenschappelijk Dienstencentrum Personeel. Je leidinggevende - teamhoofd, afdelingshoofd, algemeen directeur …, afhankelijk van hoe het in jouw entiteit geregeld is - moet die aangifte ondertekenen en aangeven of hij akkoord gaat met de beschrijving van de feiten.
  2. Denk goed na over wat je opneemt in je aangifte. Achteraf informatie veranderen of toevoegen is mogelijk, maar kan het vermoeden doen ontstaan dat jeeerste aangifte niet helemaal eerlijk was ingevuld.
  3. Heb je een ongeval terwijl je aan het telewerken bent? Bel zo snel mogelijk naar je leidinggevende zodat hij op de hoogte is.
  4. Is er een rechtstreekse getuige die het ongeval heeft zien gebeuren? Of is er een onrechtstreekse getuige aan wie je als eerste hebt verteld wat je is overkomen? Noteer de naam van die persoon op de aangifte. Dat vergemakkelijkt de behandeling van je dossier. 
  5. Bij een arbeidsongeval zijn lichamelijke letsels en schade aan prothesen - zoals lenzen, brillen, gebit, hoorapparaat - verzekerd. Schade aan je kledij, fiets of auto wordt niet vergoed.
  6. Ben je arbeidsongeschikt? Kijk dan na of er op het medisch attest van het controleorgaan aangeduid is dat het over een arbeidsongeval gaat en dat de datum van het arbeidsongeval ingevuld staat. Dat zorgt voor een vlottere afhandeling van je aangifte. 

 

Samengevat

Middagpauzes zijn door de wetgever bedoeld om te eten en te ontspannen. Je bent bij een ongeval tussen de middag verzekerd op weg naar een restaurant of naar een winkel om eten te kopen, als je een ongeval hebt in een gebouw van de Vlaamse overheid, tijdens een korte wandeling in de buurt of een korte pauze op een bank in de zon. Winkelen, sporten, met vrienden iets gaan drinken … hebben niets met het werk te maken. Ongevallen tijdens privéuitstapjes worden nooit erkend als arbeidsongeval.

 

Dit artikel verscheen eerder in 13 van juli 2014. 

Reacties

Sportuurtje

Bils Yvo - Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant - 20/03/2017 - 08:15

Bij ons op de dienst kan je inschrijven voor een sportuurtje onder de middag (vb lopen, fietsen, zwemmen, .....). Ben je daarvoor automatisch ook verzekerd? Het is een evenement dat door de dienst ondersteund wordt. Ook zijn een aantal mensen aan het trainen voor eventuele deelname aan de spartacusrun (één dag in de week, vermoed als sportuurtje). Zijn zij verzekerd?

Sporten tijdens de middag is niet verzekerd

Petra Goovaerts - 13 - 23/03/2017 - 04:42

Het antwoord van Ivo Francis op jouw vraag: 'Sporten tijdens de middagpauze is niet verzekerd omdat het geen verplichting is van de werkgever. De werknemer heeft de vrije keuze om er al dan niet aan deel te nemen. Krijg je tijdens het sporten een ongeval, dan is dat niet gebeurd ‘tijdens en door de uitvoering van het werk’.'

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.