Badge moet zichtbaar zijn vanaf nu

man met badge
Foto: Shutterstock

Vanaf 1 september moet je in bepaalde gebouwen van de Vlaamse overheid je badge altijd zichtbaar dragen. De voorbije dagen kregen de collega's uit die gebouwen al een badgehoesje met lint.
 

Waar?

Je bent verplicht je badge zichtbaar te dragen in de zone na de toegangspoortjes. Je badge moet dus te zien zijn vanaf het moment dat je de afgeschermde zone van een gebouw betreedt.  Dat geldt voor alle badges (ook die zonder foto) en voor iedereen (ook bezoekers).

Het gaat om alle grote kantoorgebouwen van Het Facilitair Bedrijf: de VAC’s in Leuven, Brugge, Hasselt, Antwerpen en Gent en de Brusselse gebouwen Conscience, Boudewijn, Arenberg, Ellips, Ferraris, Phoenix, Grasmarkt en het Martelaarsplein. Ook in het nieuwe Herman Teirlinckgebouw in Brussel moet iedereen zijn badge zichtbaar dragen.
 

Ik heb een oude badge. Wat nu?

Het merendeel van de badges wordt de komende 3 jaar vernieuwd, want alleen de badges die na 3 april 2017 aangemaakt werden, voldoen al aan de nieuwe richtlijnen. Het Facilitair Bedrijf coördineert de volledige vernieuwing van alle badges, je krijgt hierover nog bericht. Indien nodig – bijvoorbeeld omdat je badge stuk of zoek is – kan je zelf een nieuwe badge aanvragen via Facilipunt. 

Wie nog geen badgehouder met lint ontvangen heeft, kan die aan het onthaal verkrijgen. Je kiest zelf of je het lint gebruikt. Je moet er wel voor zorgen dat je je badge steeds zichtbaar draagt op kantoor.

 

Persoonlijk

De bestaande richtlijnen voor de badges blijven behouden:

  • Een badge is persoonlijk en mag niet doorgegeven worden om iemand anders toegang te geven.
  • Een verloren badge meld je zo snel mogelijk aan Facilipunt op 02 553 20 00 of 32000@vlaanderen.be of online. Het Facilitair Bedrijf zorgt ervoor dat ze onmiddellijk wordt geblokkeerd en dat je een vervangbadge krijgt.

Waarom je je badge zichtbaar moet dragen, lees je in dit artikel.

 

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.