De Lijn organiseert jobbeurs samen met NMBS, MIVB en TEC

De Lijn organiseert jobbeurs samen met NMBS, MIVB en TEC
De Lijn heeft onder andere vacatures voor technici (foto: Stefaan Van Hul)

Vervoersmaatschappijen De Lijn, NMBS, MIVB en TEC organiseren op 20 februari voor het eerst een gezamenlijke jobbeurs, vlak naast het Brusselse Zuidstation. Op die manier willen ze samen nieuwe medewerkers aantrekken.

“De NMBS en de MIVB stonden al eerder samen op een beurs. Toen zij ons en TEC mee wilden betrekken, waren we het snel eens dat zo’n beurs veel voordelen heeft”, vertelt Geert Van Kerckhove, manager Rekrutering en Ontwikkeling bij De Lijn. “Hoewel we op de arbeidsmarkt een beetje elkaars concurrent zijn, is het goed dat we gezamenlijk ons jobaanbod kunnen voorstellen. We hebben samen 2800 vacatures in 2016.”

“Bovendien geeft de beurs ons de kans om positief naar buiten te komen met het openbaar vervoer, niet onbelangrijk na alle berichten over stakingen en prijsverhogingen. Het is een innoverende sector, en dat willen we graag in de verf zetten. De Lijn is zijn wagenpark bijvoorbeeld aan het vergroenen met hybride en elektrische bussen. Dat verandert het werk van onze chauffeurs en technici. De laptop wordt voor onderhoudsmedewerkers bijna even belangrijk als het traditionele gereedschap”, zegt Geert.  

De Lijn zoekt op dit moment vooral buschauffeurs, technici en ICT-medewerkers.

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.