Hoe smaakt uw bakje troost op het werk?

Frank Geets bij een koffie-automaat
Frank Geert: "Een score van 60% is redelijk, maar we vinden het toch niet voldoende."

Bijna 60% van de gebruikers is (zeer) tevreden of neutraal over de (nieuwe) warmedrankenautomaten in de grote gebouwen. En 97% neemt drank uit die automaten. Dat blijkt uit de enquête die Het Facilitair Bedrijf in september heeft gehouden. De respons op die enquête was groot: 4005 Vlaamse ambtenaren (of 45%) werkten mee aan het onderzoek. “Die score van 60% is redelijk, maar we vinden het toch niet voldoende”, zegt Frank Geets, administrateur-generaal van Het Facilitair Bedrijf. “Want vooral op de smaak van de dranken zijn er bemerkingen. We gaan daarmee aan de slag en plannen verschillende acties en aanpassingen.” 

Dit zijn alvast twee acties uit de reeks van acht:

Smaak van de dranken:

47% is (zeer) tevreden tot neutraal over de smaak. “We vinden dat laag. Mensen gaven aan dat de dranken, en in het bijzonder de thee, te zoet zijn en niet lekker smaken”, zegt Frank Geets. "Daarom worden in januari of februari 2016 per gebouw smaaktesten georganiseerd met andere soorten thee en koffie. De uitnodiging daarvoor volgt nog. De melk vervangen we alvast door een zo goed als ongezoete variant.”

Keuzemogelijkheden

75% is (zeer) tevreden tot neutraal over de keuzemogelijkheden. “Mensen willen meer soorten thee en overal cafeïnevrije dranken. Extra dranken toevoegen kan jammer genoeg niet zonder een andere soort op te offeren. Toch zijn er in de thee nog heel wat keuzemogelijkheden , inclusief lactosevrije thee. Bij de smaaktest zullen we nagaan wat de meest populaire thee is in elk gebouw. Die zal daarna in alle machines van dat gebouw aangeboden worden. We zullen nooit aan ieders smaak kunnen voldoen, maar hopen zo toch meer mensen tevreden te kunnen stellen”, zegt Frank Geets.

Een volledig overzicht van alle resultaten en alle acties vind je terug op de cateringwebsite.

Tags Koffie

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.