Leer-ID, Verkeersindicatoren Snelwegen Vlaanderen en Vick winnen Innovatieprijs

Een agent kijkt naar een file op de autosnelweg
Het project Verkeersindicatoren Snelwegen Vlaanderen, een van de winnaars van de Innovatieprijs, ontsluit alle data over files op Vlaamse snelwegen (foto: Belga / Nicolas Maeterlinck)

Vanmiddag werden de Innovatieprijzen van HB-plus uitgereikt. Die bekronen de meest vooruitstrevende ICT-projecten binnen de Vlaamse overheid. Er zijn drie categorieën: burgergericht, digitaal gericht en start-up.

In de categorie burgergericht won Leer-ID, een project van het Departement Onderwijs en Vorming waarmee leerkrachten met één login toegang krijgen tot digitale leermiddelen.

Het project dat het meest digitaal gericht is, is Verkeersindicatoren Snelwegen Vlaanderen van het Verkeerscentrum (Departement Mobiliteit en Openbare Werken). Die beantwoorden vragen zoals: Is de file tussen Gent en Brussel het voorbije jaar langer geworden? En staat er meer file in oktober dan in januari?' 

In de categorie start-up won Vick, het project van de VDAB dat verschillende apps voor jongeren bundelt in één platform. De tool is niet alleen ontwikkeld voor jongeren, maar ook door jongeren.  “Elke letter is nagekeken en afgetoetst door de jongeren zelf,” benadrukt projectleider Niels Tanésy. “We hebben hen gevraagd naar hun noden en interesses, en hen dan zelf ingehuurd om alles uit te werken. Jongeren willen diensten die snel werken, laagdrempelig en relevant zijn.  Vick bundelt verschillende apps, zoals Mentor en My Coach, met andere diensten die informatie en inspiratie bieden.”

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.