Met de auto op vakantie? Check de files

File
Vertrek je dit weekend op reis? Verscheidene websites informeren je over waar er files staan.

Vertrek je binnenkort met de auto op vakantie? Check dan deze sites om files te vermijden. Er wordt immers opnieuw heel wat verkeersdrukte voorspeld.

Verkeerscentrum

Op de websites van het Verkeerscentrum en die van het Agentschap Wegen en Verkeer vind je alle actuele informatie over files, ongevallen en wegenwerken op alle Vlaamse hoofdwegen. De website filebeeld.be is ideaal als je de verkeerssituatie wil bekijken op een smartphone of een ander mobiel toestel. Je vindt het Verkeerscentrum ook op Twitter.
 

Rest van België

Verkeersinfo over de rest van België staat op de verkeerspagina van deredactie.be. Op de website BrusselMobiliteit vind je info over de wegen van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest. Op de (viertalige) website Trafiroutes lees je alle verkeersinformatie over de wegen in Wallonië.
 

Buitenland

Op de website van het Verkeerscentrum lees je ook waar je informatie kan vinden over de situatie in het buitenland. Op de website van VAB vind je alvast een druktekalender voor heel wat Europese vakantielanden. Wie vanaf 29 juli richting Frankrijk of Italië wil vertrekken, kan best alternatieven bekijken want vanaf dan worden daar zwarte verkeersweekends voorspeld.

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.