Music For Life: de Warmste Week bij de Vlaamse overheid

Party for Life

Op 18 december start de Warmste Week van Music For Life. Naar goede gewoonte zetten ook tal van collega’s acties op het getouw om goede doelen te steunen. Organiseer je zelf ook iets? Laat het ons weten via 13@vlaanderen.be.

Ook dit jaar kamperen drie Studio Brusselpresentatoren kamperen een week lang in de kou voor het goede doel en maken ze live radio vanuit het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. 
 

Nachtvlinders inventariseren

nachtvlinders_voorbeeld_1_klein.jpg

Doe een bod op een nachtvlinder-inventarisatie van je tuin, bedrijf of school door collega Bart Van Camp van het Agentschap voor Natuur en Bos. Met vaak 50 tot 100 soorten op een warme nacht biedt een nachtje nachtvlinderen altijd wel wat moois. Om je te herinneren aan die bonte (en onvermoede) verscheidenheid van fladderaars aan je achterdeur krijg je een kleurige poster op groot formaat van alle soorten die Bart tijdens de lente of zomer van 2018 zal vangen in jouw tuin.

De opbrengst van de actie gaat helemaal naar het We Love Marie Fonds, een initiatief voor kinderen met kanker. 

Doe voor 25 december een bod op de site van Bart Van Camp

 

De warmste soep 

soep.jpg

De Afdeling Geotechniek van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken maakt van 6 november tot en met 21 december de warmste soep. Elke dag maakt een collega een grote pot soep die verkocht wordt aan 1 euro per dag. Er werd zelfs een gepersonaliseerde tas (zie foto) gemaakt. Donderdag 21 december is de finale-middag met stoverij met frietjes, gemaakt en gesponsord door 5-tal collega’s. Donderdagvond gaan de collega's samen het ingezamelde geld afgeven aan het glazen huis te Wachtebeke.

Het goede doel van deze actie is Eye Hope IVZW. 

Wil je ook sponsoren? Mail dan naar wendy.devos@mow.vlaanderen.be of stort op de rekening van de Vriendenkring: BE629796 1716 81 61 (met mededeling 'warmste soep').

 

Quiz

Op 18 december organiseren enkele collega's van het Agentschap voor Natuur en Bos een quiz ten voordele van het Berrefonds en Elephant Haven. De quiz vindt plaats in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel van 12 tot 13.30. Meedoen kost 12 euro en inschrijven kan via MFLquiz@gmail.com.
 

Dessertenbuffet VAC Gent

Op 18 december is er een dessertenbuffet in het VAC Gent. Al dat lekkers wordt tussen 13.30 en 16 uur verkocht voor 1 à 2 euro per portie aan alle collega’s en bezoekers van het VAC Gent.

De opbrengst gaat integraal naar Sillam vzw, die onderwijs in (klassieke) muziek mogelijk maakt voor kinderen en jongeren die hier gezien hun levensomstandigheden normaal geen kans toe krijgen. Er lopen projecten voor kinderen uit vluchtelingenkampen in Palestina en kansarme/vluchtelingenkinderen in Vlaanderen. 

Het dessertenbuffet is een initiatief van Rosalie L. vzw, de vriendenkring van het VAC Gent. 41 collega’s hebben zich al opgegeven om een dessert te bakken én te doneren, 17 collega’s zorgen dat al dit lekkers verkocht wordt.
 

Kerstontbijt Landbouw en Visserij

Naar goede gewoonte organiseert het Departement Landbouw en Visserij samen met Het Facilitair Bedrijf op donderdag 14 december een kerstontbijt in de refter van het Ellipsgebouw. Dit jaar gaat de opbrengst naar vzw Bindkracht. Een warm en gezellig ontbijt kost 10 euro. Vanaf maandag 27 november kan je inschrijven en betalen voor dit ontbijt aan de stand aan de ingang van de refter in het Brusselse Ellipsgebouw. 

 

Vijfde Party for Life

Het Departement Werk en Sociale Economie organiseert al vijf jaar een afterworkparty ten voordele van Music for Life. Dit jaar gaat de opbrengst naar Wijzersterk, een vzw die een zinvolle, aangepaste, kwaliteitsvolle en financieel haalbare dagbesteding wil aanbieden aan personen met een beperking.

Iedereen is van harte welkom op donderdag 7 december 2017 vanaf 16 uur in het restaurant van het Ellipsgebouw. Met om 17 uur een optreden van Hang the Deejay.

hang_the_deejay.jpg

De kaartenverkoop begint op maandag 27 november en een toegangskaart kost 5 euro. Alle informatie vind je terug op het extranet van het Departement Werk en Sociale Economie.
 

Donderdagen for life

eindresultaat.jpg

GO! onderwijs organiseert Donderdagen for Life ten voordele van Theater Stap vzw. Er werd soep verkocht, gadgets (zoals kleine knuffelhondjes en mutsen), desserts ...

Op donderdag 23 november vond ‘Verf gooien for Life’ plaats. Een aantal klassen uit GO! basisschool voor buitengewoon onderwijs Lentekind en GO! basisschool Zilverberk kwam in het Huis van het GO! met verf gooien om zo mooie kunstwerkjes te maken. Op vrijdag 8 december worden de drie kunstwerkjes van ‘Verf gooien for Life’ geveild en wordt een tweedehandsverkoop van speelgoed en kinder- en dameskleding georganiseerd. De laatste Donderdag for Life is een vrij podium op 14 december.

 

Zakjes vol lekkers

Epos verkocht op 5, 6, 7 en 8 december zakjes snoep aan 5 euro in het Hendrik Consciencegebouw in Brussel. De opbrengst gaat naar Teach for Belgium.

 

Hotdog4Life bij OVAM

hotdog_2.jpg

Het team Bedrijven van de Afdeling Afval- en Materialenbeheer bij de OVAM stak dit jaar voor de achtste keer de handen uit de mouwen voor Music for Life. Collega's smulden maar liefst 202 hotdogs ten voordele van Ecoduikers vzw. De plastic soup ligt de OVAM-medewerkers nauw aan het hart, dat blijkt ook door de mooie opbrengst: 511,10 euro.

De hotdogverkoop vond plaats op de Goede Doelenmarkt van de OVAM in het kader van de Duurzame Week. Naast Ecoduikers werden nog tal van andere goede doelen gesponsord.

 

Kerstfeest AgO

Het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) organiseerde op maandag 11 december een kerstfeest voor alle medewerkers van AgO. Zij konden een vrije gift geven voor glühwein, warme choco, ...

Organiseer je zelf ook iets? Laat het ons weten via 13@vlaanderen.be.

 

Reacties

Zumbathon for life

Penny De Beleyr - Agentschap Binnenlands Bestuur - 07/12/2016 - 03:18

Al een 2-tal jaar organiseert basketbalclub (BBC) Eksaarde met succes tegen het einde van het jaar een alternatieve basketbaltraining in de vorm van een uurtje Zumba®. Zumba®instructeur Penny De Beleyr en Coach Peter Van Hoecke zien het dit jaar groots. Ze willen de deuren van de sporthal open gooien voor iedereen die een warm hart heeft voor een lokaal goed doel.
Penny nam een aantal collega Zumba®instructeurs met het hart op de juiste plaats mee in het verhaal en op dinsdag 20 december 2016 geven ze met hun 6 het beste van zichzelf in een 2,5 uur durend warm feestje in het putje van de winter.
Niet de juiste dansmoves in je? Niet erg! Feest vieren, gek doen, bewegen, supporteren,… alles kan en mag gewoon die avond!
Het grootste doel die avond is een avond vol plezier en alles geven voor Villa Vief vzw !
Villa Vief is een woonproject in Lokeren, opgericht door een aantal ouders van kinderen met een matig verstandelijke beperking. Hun doel is er voor te zorgen dat deze kinderen in een eigen huis met de nodige begeleiding zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.
Tijdens de warmste week van Studio Brussel mag je dit feestje dus niet missen! Tijdens de warmste week zorgt iedereen gewoon voor iedereen !
Toon ook je warm hart en schrijf 10€ over op rekeningnr. BE07 9731 5694 9266 op naam van Penalegrar met vermelding van "het aantal kaarten en uw emailadres" om uw deelname te bevestigen! Wil je meer schenken aan Villa Vief VZW? Dat kan de avond zelf in de daarvoor voorziene urne.
Villa Vief VZW, BBC Eksaarde en Penalegrar willen je alvast bedanken en verwelkomen je graag op 20 december 2016 in Sporthal De Muylaert vanaf 19u30.
https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/zumbathonrforlife
https://www.facebook.com/Penalegrar/

Tgendraads for life

Griet Verstraeten - Departement Leefmilieu, Natuur en Energie - 07/12/2016 - 03:21

Met ons Rijmenams naaiatelier “Tegendraads” steunen we het Palliatief Netwerk Mechelen met “Tegendraads for life”.
Online (https://www.facebook.com/musicforlifePNM/?fref=ts) zijn we al gestart met de verkoop van stoffen magneten (ideale actie om de vele ‘verloren’ restjes stof op te gebruiken).
Op 17 december 2016 staan we op de Kerstmarkt in Rijmenam met naast de magneten ook koeken-zing-zakken en ander fraais gefabriceerd door ons groepje Tegendraads.

DE WARMSTE FOTO

Schepers Annelies - AGO - Dienstencentrum - 08/12/2016 - 06:31

CONGODORPEN: DE WARMSTE FOTO

https://dewarmsteweek.stubru.be/goededoelen/congodorpen

Een warme actie van zes vriendinnetjes

Woensdag 16 november tot Maandag 19 december

schoonbroek, slimakkers 10, 2470 retie

zes vriendinnen (fee, stien, ella, axelle, lore en anthe) uit het vierde leerjaar willen geld inzamelen voor congodorpen vzw.
ze gaan (door de mensen zelf gekozen) foto's transfereren op een houten plank. ideaal om op de kast te zetten. een prachtig, persoonlijk eindejaarsgeschenk!

Meer info: https://www.facebook.com/De-warmste-foto-641756042670651/?fref=ts

Stoomboot for Jambiani - 21 december 2017 - Steenokkerzeel

Karlien - Agentsschap SYNTRA Vlaanderen - 04/12/2017 - 03:49

Op 21 december 2017 nog geen plannen 's avonds? Kom naar Steenokkerzeel voor een streepje muziek, gezelligheid en een drankje voor het goeie doel. Stoomboot speelt, u geniet, praat bij met vrienden, en verwent uzelf met een drankje of een dessertje! De opbrengt geen helemaal naar de vzw Vrienden voor Jambiani. Meer informatie: https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/stoomboot-for-jambiani

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.