Pendeldienst naar VAC Brussel + fietsmogelijkheden

Pendeldienst naar VAC Brussel + fietsmogelijkheden

Er komen pendelbussen naar het nieuwe Herman Teirlinckgebouw in Brussel en ook de opties om met de fiets naar het nieuwe gebouw te gaan worden uitgebreid. Een overzicht van de mogelijkheden.

 

Te voet of met de fiets

Er wordt een beveiligde fietsparking gehuurd aan het Noordstation voor 150 fietsen. Je kan er je eigen fiets stallen.

Heb je geen eigen fiets? In samenwerking met een fietsatelier zal je (tweedehands)fietsen kunnen aankopen en laten herstellen.

In het Herman Teirlinckgebouw vind je:

  • een beveiligde fietsenstalling voor 200 fietsen
  • omkleedruimtes met 7 douches en een droogkamer
  • een fietsherstelzuil
  • oplaadpunten voor elektrische fietsen
  • plooifietslockers aan de balie 

Voor dienstverplaatsingen zijn er een 100-tal dienstfietsen.

Inter (Toegankelijk Vlaanderen) inventariseerde de knelpunten langs de aanbevolen wandelroute voor mensen met een beperkte mobiliteit. Deze info werd aan de stad Brussel bezorgd.
 

Pendeldienst vanaf Brussel-Noord

De Vlaamse overheid stapt in het bestaande systeem van shuttlebussen van Thurn & Taxis. Je kan gratis van deze dienst gebruikmaken, ook als je niet in het Herman Teirlinckgebouw werkt.

Tijdens de spitsuren zullen er grote bussen ingezet worden, met een capaciteit van 90 personen per bus. In de daluren kan je gebruikmaken van kleine pendelbussen, met een capaciteit van 17 personen per bus. Ongeveer elke 6 minuten zal er een bus vertrekken aan het station/Herman Teirlinckgebouw. 's Middags zullen er ook bussen over en weer naar het Rogierplein rijden. De dienstverlening start om 5.30 en eindigt om 21 uur. De gedetailleerde uurregeling volgt later.

Praktische info over de pendeldienst vanaf Brussel-Noord.

 

Openbaar vervoer

Er wordt onderhandeld met de verschillende openbarevervoersmaatschappijen om het openbaar vervoer van en naar de site verder uit te breiden op lange termijn.

 

Extra oversteekplaats

Nog op lange termijn zal de Havenlaan heraangelegd worden met meer ruimte voor voetgangers en fietsers en veiligere oversteekplaatsen. Binnen de heraanleg is de bouw van een aanvullende oversteekplaats voorzien, ter hoogte van de afstaphalte Stoomboten, rechtover de nieuwe ingang van het Herman Teirlinckgebouw. De exacte datum van de uitvoering is nog niet bekend. De verdere ontwikkeling van dit dossier wordt op de voet gevolgd.

 

Van en naar het Herman Teirlinckgebouw: overzicht

In het mobiliteitsplan vind je het volledige overzicht van de diverse mogelijkheden om de site te voet, met de fiets, de pendelbus of met het openbaar vervoer te bereiken.

 

 

Reacties

Geen verbetering

Bekend bij de r... - Bekend bij de redactie - 05/04/2017 - 10:37

Het hoort niet dat een leidinggevende uitzonderlijk negatief staat tegenover de verhuis. Maar als ik op het intranet lees dat we mogen laten weten wat we gaan missen als we verhuizen en foto's en filmpjes mogen mailen, dan vind ik het wel spijtig dat het ‘feestelijk’ wordt ingekleed, terwijl de teneur bij veel personen helemaal niet feestelijk is:

- Nu al zitten wij als sardienen opgestapeld en het wordt nog erger.
- Als ontwikkelaar loop ik nu soms de muren op van het voortdurend gestoord worden in mijn werk en achtergrondlawaai.
- Telewerken is vaak geen optie wegens vergaderingen die ingepast moeten worden tussen de telewerkdagen (wat er niet op zal verbeteren).
- En nee de reistijd en het veiligheidsgevoel verbeteren ook niet.

Acties om van de verhuis een leuk feestje te maken, komen bij mij zo nep, zo gemaakt over!

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.