Trappenloop in Brusselse gebouwen op 5 december

Trap in het Herman Teirlinckgebouw
Foto: Extensa

Op 5 december vindt in 4 Brusselse gebouwen een trappenloop plaats voor het goede doel. In het Conscience-, Ferraris-, Ellips- en Herman Teirlinckgebouw kan je de trap op en af voor Brussel Helpt 2017, een initiatief van mediahuis BRUZZ.

 

Waar en wanneer?

  • In Ellips-, Ferraris-  en Consciencegebouw kan je de hele dag trappen lopen.
  • In en rond het Herman Teirlinckgebouw kan je tussen 12 en 14 uur lopen of stappen. Het Facilitair Bedrijf en Sport Vlaanderen stippelden een aantrekkelijk parcours uit dat zowel het gebouw als de site van Tour en Taxis verkent.
  • Omdat het Herman Teirlinck gebouw  toegankelijk is voor iedereen, kan je ook deelnemen als je een beperking hebt. Er is een aangepast parcours. Meer info: katrien.cleemput@kb.vlaanderen.be.

 

Praktisch

  • Je hoeft niet in te schrijven.
  • In elk gebouw zullen er collectebussen staan.
  • Alle deelnemers zijn verzekerd via Sport Vlaanderen.

Er zal in het Herman Teirlinckgebouw een cameraploeg van BRUZZ aanwezig zijn om het evenement te filmen.

 

Werk je in een ander gebouw?

Als je in een ander gebouw werkt, kan je:

  • Aansluiten bij de trappenloop in het Herman Teirlinckgebouw en tegelijk het gebouw beter en op een originele manier leren kennen.
  • Op eigen initiatief een trappenloop organiseren in het eigen gebouw. Voor Ellips, Arenberg, Conscience en Ferraris zullen er alvast collectebussen voorzien worden. Collectebussen voor andere gebouwen kunnen opgevraagd worden bij katrien.cleemput@kb.vlaanderen.be en ann.colpaert@sport.vlaanderen.

Deze trappenloop vormt een uitstekende kans om te werken aan je gezondheid en het goede doel te steunen.

Beslist om deel te nemen? Bereid je dan voor op de trappenloop van 5 december door elke dag minstens 1x de trap te nemen naar je werkplek.
 

Brussel Helpt

brussel_helpt_logo_1000_0.jpgBrussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Elk jaar opnieuw gaat de opbrengst naar een typisch Brussels goed doel.

Dit jaar is dat Les Gazelles de Bruxelles, een nieuwe socio-sportieve organisatie die via joggen mensen versterkt die geen of moeilijk toegang hebben tot sport: mensen in armoede, mensen zonder papieren...

Met wekelijkse looptrainingen werken ze aan de eigenwaarde, het lichaamsbeeld en het zelfvertrouwen van de deelnemers. Les Gazelles zorgt voor een sociale en culturele mix waarbij er door sport ontmoeting en uitwisseling ontstaat.

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.