Uit de pers: De Lijn test binnenkort zelfrijdende busjes

Uit de pers: De Lijn test binnenkort zelfrijdende busjes
Een bus van De Lijn in Mechelen. De zelfrijdende shuttlebusjes zullen kleiner zijn dan de gewone bussen. (Foto: De Lijn)

Wat heb je deze week gemist? Het beste uit de pers en de Vlaamse overheid verzameld. 

 

Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober

In Hasselt doet het Agentschap Wegen en Verkeer mee. Je zult er kunnen wandelen op de E313 (de asfaltlaag werd deze week nog vernieuwd) en meer te weten komen over het werk van de strooidiensten, het onderhoud van bruggen, wegeninspecties, geluidsmetingen ... Ook VDB neemt deel aan Open Bedrijvendag.

 

Achterstand bij uitbouw Vlaams fietsnetwerk

Het Rekenhof heeft een kritisch verslag geschreven over de Vlaamse fietsinfrastructuur. Aan het huidige tempo duurt het nog vijftig jaar vooraleer het Vlaams Bovenlokaal Fietsroutenetwerk af is, terwijl dat eind 2012 al klaar had moeten zijn. Lees meer op de site van De Standaard

 

FIT reikt Leeuw van de Export uit

Met de Leeuw van de Export zet Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten in de kijker. Op de zestiende editie ontvingen Klingele Chocolade en Skyline Communications de prestigieuze exportaward. Bekijk het filmpje van Kanaal Z.

 

Zelfrijdende elektrische busjes in Genk en Hasselt?

De Lijn onderzoekt alvast of het haalbaar is om zelfrijdende shuttlebusjes in die twee steden in te zetten. Volgend jaar zou de studie afgerond zijn. Het zal gaan over busjes die zonder chauffeur een vast, kort traject afleggen aan een lage snelheid van 20 km per uur. Op Brussel Airport is de haalbaarheidsstudie wel al afgerond. Er wordt daar een constructeur gezocht om met de zelfrijdende busjes testen uit te voeren. Lees meer op VRT NWS

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.