Uit de pers: Mogelijk 170 ontslagen bij Agentschap Integratie en Inburgering

Uit de pers: Mogelijk 170 ontslagen bij Agentschap Integratie en Inburgering
Foto: ID/Lieven Van Assche

Wat heb je deze week gemist? Een selectie uit de pers en de Vlaamse overheid. 

 

Mogelijk 170 ontslagen bij Agentschap Integratie en Inburgering

Tijdens een ondernemingsraad kondigde de directie van het agentschap een herstructurering aan waardoor mogelijk 170 medewerkers moeten verdwijnen. In 2016 werden tijdens de asielcrisis extra medewerkers aangetrokken om meer hulp te kunnen aanbieden. Door de forse daling van de asielinstroom moeten een aantal medewerkers het agentschap nu verlaten. Het Agentschap Integratie en Inburgering ontstond in 2015 uit de fusie van twintig organisaties. In 2016 telde het 788 medewerkers, die werkten vanuit 36 vestigingen verspreid over Vlaanderen en Brussel. Lees het artikel op de site van De Morgen.

 

Kind en Gezin zoekt Borstfiguranten

Naar aanleiding van de Borstvoedingsweek lanceert Kind en Gezin Borstfiguranten, een databank voor televisiemakers die een borstvoedende mama in hun programma willen brengen. Zij kunnen in de databank dan een figurante opzoeken. Omgekeerd kunnen ook voedende mama's zich als 'borstfigurant' aanmelden op www.borstfiguranten.be. Op die manier wil Kind en Gezin borstvoeding normaliserenLees meer op VRT NWS.

 

9 nieuwe streekprodcten

De VLAM heeft opnieuw negen streekproducten erkend. Ontdek ze op www.streekproduct.be. Lees het artikel op VRT NWS

 

Herman Teirlinck in de prijzen

Het Herman Teirlinckgebouw is de winnaar geworden van de Geometrisch Warmtepomp Award 2017, voor het Antwerpse Havenhuis en het distributiecentrum van Van Marcke in Rekkem. Lees meer over de award op de site van Smart Geotherm.

 

Aziatische hoornaar in het land

Natuurpunt en de collega's van het INBO vragen om te melden als je een Aziatische hoornaar ziet. Die exoot duikt meer en meer op in ons land en is een bedreiging voor honing- en wilde bijen. Melden kan op www.waarnemingen.be/exoten. Lees het artikel op VRT NWS.

 

Vlaamse klimaatdoelstellingen haalbaar?

Het ziet ernaar uit dat Vlaanderen zijn klimaatdoelstellingen niet zal halen, onder andere doordat de cijfers over het vergroenen van het verkeer naar onderen moesten worden bijgesteld. Om te vergroenen worden biobrandstoffen gemengd in diesel en benzine. Maar onlangs bleek dat het percentage biobrandstoffen in het verleden ernstig is overschat. Ook het wegvallen van de geplande biomassacentrale in Langerlo speelt mee. Lees de analyse op VRT NWS.

 

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.