Vanaf nu alle nieuws op Vlaanderen Intern

Twee vrouwelijk collega's kijken samen op een tablet.
(Foto: Joris Casaer)

Vanaf vrijdag 15 december vinden jij en je collega’s alle nieuws en personeelsinformatie op 1 plaats. De Koepel, 13 en overheid.vlaanderen.be smelten samen tot Vlaanderen Intern om het iedereen nog gemakkelijker te maken. De 13-website blijft nog online, maar je zal hier geen nieuwe artikels meer vinden.
 

Wat mag je verwachten op Vlaanderen Intern?

 • Toegankelijke personeelsinformatie
 • Actueel nieuws
 • Inspirerende en interessante inhoud van andere websites van de Vlaamse overheid
 • De mogelijkheid om nieuws en suggesties binnen te sturen


Waarom een nieuwe plek?

Nu vind je sommige informatie op de Koepel, andere informatie op overheid.vlaanderen.be en het nieuws op de website van 13. Omdat dat niet erg efficiënt is, bundelt het redactieteam alles op Vlaanderen Intern. Dat spaart tijd en moeite, want je vindt alle info op 1 plaats.  
 

Is er nog een intranet?

Ja, door in te loggen weet Vlaanderen Intern of iemand voor de Vlaamse overheid werkt. Jouw voorpagina bijvoorbeeld zal er anders uitzien dan de voorpagina van iemand die niet ingelogd is. En je hebt toegang tot meer informatie dan bezoekers van buitenaf (denk maar aan informatie over raamcontracten, sommige interne procedures…). 

Ook hier maken we je het gemakkelijk. Als je inlogt op je werkcomputer, kan je automatisch naar Vlaanderen Intern. Wil je via een andere computer inloggen? Ook dat kan, met bijvoorbeeld je gebruikersnaam en paswoord, je e-id, federaal token of een van de andere inlogmogelijkheden

Heb je problemen met het inloggen? Raadpleeg de FAQ of geef ons een seintje via dit formulier.
 

Kritische lezers gezocht

Dat het nog beter kan, daar zijn we ons van bewust. Nadat de website in 2017 al een nieuwe structuur kreeg, nemen we in 2018 de inhoud van Vlaanderen Intern grondig onder handen. We maken nog meer werk van toegankelijke teksten en gebruiksvriendelijke tools

Daar zal een redactieteam met mensen van Informatie Vlaanderen, Het Facilitair Bedrijf, Agentschap Overheidspersoneel, het Departement Kanselarij en Bestuur en andere entiteiten samen aan werken. 

Wil je of een van jouw collega’s ons graag helpen door af en toe feedback te geven op ons werk? We zoeken lezers die onze nieuwe inhoud vanaf 2018 kritisch willen bekijken:

 • Wat begrijp je en wat niet?
 • Mis je bepaalde dingen?
 • Welke vragen heb je na het lezen van de tekst?

Interesse? Vul dan nu dit formulier in

 

Nieuwsbrief Vlaanderen Intern

Vanaf begin februari 2018 valt er om de twee weken een nieuwe nieuwsbrief in je mailbox, die de belangrijkste informatie verzamelt. Na vrijdag zal er 6 weken geen nieuwsbrief zijn om de ontwikkeling van de nieuwsbrief mogelijk te maken. Als er in die periode belangrijk nieuws is, zullen we een korte nieuwsflash sturen.
 

Vlaanderen Intern op sociale media

 • Op Facebook zullen we vanaf februari actief zijn onder een nieuwe naam. 
 • Op Instagram zal een collega van de Vlaamse overheid je blijven meenemen achter de schermen van zijn job. Nog steeds kandidaten welkom! 
 • LinkedIn: ook hier kan je de Vlaamse overheid volgen.
 • Twitter: de nieuwe naam maken we in februari bekend.

 

 

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.