Veiling praatpalen brengt bijna 25.000 euro op voor het goede doel

Na meer dan 60 jaar trouwe dienst werden begin dit jaar de oranje praatpalen langs de Vlaamse autosnelwegen met pensioen gestuurd. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft nu 25 van die praatpalen geveild voor een goed doel. Dit bracht 24.580 euro op ten voordele van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK).

'We mogen gerust van een gigantisch succes spreken' bevestigt Veva Daniels, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer. 'Het eindresultaat overstijgt dan ook onze stoutste verwachtingen. 436 biedingen, met een hoogste bod van 1250 euro! Samen goed voor bijna 25.000 euro. En dat gaat integraal naar de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen, een vereniging die zich inzet voor verkeersveiligheid en voor ouders die een kind hebben verloren in het verkeer.'
 

In de tuin

Een van de gelukkige bieders is Kelly De Coninck uit Affligem. Zij kocht twee praatpalen, voor een totaalbedrag van 1.900 euro. 'We gaan ze installeren in de tuin van ons toekomstig huisje, zodat we verbinding hebben van in de voortuin tot in de achtertuin. Lijkt ons wel leuk voor onze twee kinderen. Wanneer ze moeten komen eten, kan ik ze gewoon es opbellen.'

Kelly bood ook mee omdat de opbrengsten naar OVK gaan. 'Jammer genoeg staat er vlakbij, in Asse, een SAVE-bord van een familielid van ons. Ik weet dat de ouders veel steun hebben gehad van OVK en ben dan ook heel blij met de mooie opbrengst van de veiling,' besluit Kelly.
 

Museum

Wie geen praatpaal op de kop kon tikken, kan ze toch nog gaan bewonderen, want dit najaar krijgt een twintigtal exemplaten nog een mooi plaatsje in een museum. Daarnaast worden de 130 zonnepanelen en omvormers, die de praatpalen van stroom voorzien, verzameld en verdeeld onder technische scholen. De overige palen worden gerecycleerd.

 

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.