Verborgen Helden (3): wetenschapper Bart van de Plantentuin

Bart Van De Vijver op Deception Island, Antarctica
Wetenschapper Bart Van De Vijver: 'We moeten de jongere generatie klaarstomen om ons werk over te nemen" - klik op de foto voor meer beelden uit Antarctica, de vaste onderzoeksplek van Bart.

Negen studenten journalistiek aan de Arteveldehogeschool gingen op zoek naar wat ambtenaren nu precies doen. Ze ontmoetten mensen die gepassioneerd bezig zijn met hun job. Daarom maakten ze de reeks Verborgen Helden. Zeven verhalen van Vlaamse ambtenaren - mensen die niemand kent, maar die elke dag het beste van zichzelf geven bij de overheid. Deze week: wetenschapper Bart Van De Vijver van de Plantentuin Meise.

 

Bart Van De Vijver is een wetenschapper in de plantentuin van Meise. Hij specialiseert zich in kiezelalgen: microscopisch kleine eencellige algen. Voor zijn onderzoek moet hij vaak maanden in het buitenland doorbrengen, weg van zijn familie.

Video: Maarten Van Cutsem en Jelle De Bock

 

Deze zomer brengen we elke week het verhaal van een Verborgen Held bij de Vlaamse overheid, gemaakt door studenten journalistiek aan de Arteveldehogeschool. Je kan alle verhalen nalezen op de website Verborgen Helden.

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.