Voordelig naar 3 concerten van Antwerp Symphony Orchestra

Voordelig naar 3 concerten van Antwerp Symphony Orchestra
Violiste Patricia Kopatchinskaja brengt samen met samen met Philippe Herreweghe het Vioolconcerto van Schumann (Foto: Marco Borggreve)

Voordelig genieten van klassieke muziek, dat is altijd mooi meegenomen. Speciaal voor 13 selecteerde het Antwerp Symphony Orchestra 3 topconcerten in Antwerpen aan een extra voordelige prijs (61,20 euro in plaats van 90 euro).

Elk seizoen trakteert het Antwerp Symphony Orchestra je op een boeiende mix van bekende klassieke werken, te ontdekken pareltjes en vooraanstaande solisten.

In dit 13-abonnement zitten deze drie avondconcerten in de nieuwe Koningin Elisabethzaal:

  • Vrijdag 12/1/2018 (20 uur): Patricia Kopatchinskaja speelt Schumann
  • Vrijdag 30/3/2018 (20 uur): Lukáš Vondráček speelt Liszt
  • Vrijdag 11/5/2018 (20 uur): Martin Fröst speelt Copland

 

Patricia Kopatchinskaja speelt Schumann


Philippe Herreweghe: dirigent
Patricia Kopatchinskaja: viool
Mozart Symfonie nr. 31, 'Paris'
Schumann Vioolconcerto
Franck Symfonie

Heeft Patricia Kopatchinskaja eenmaal je aandacht, dan kan je niet anders dan haar volgen tot de laatste noot. Wat deze violiste zo uniek maakt: een talent om platgetreden paden open te breken. Samen met Philippe Herreweghe brengt ze Schumanns knappe Vioolconcerto. Een van de hoogtepunten uit de late romantiek, de Symfonie van de Belgische componist César Franck, en de Parijse symfonie van Mozart maken deze concertavond compleet.


 

Lukáš Vondráček speelt Liszt

Rafael Payare: dirigent
Lukáš Vondráček: piano
Liszt Pianoconcerto nr. 2
Sjostakovitsj Symfonie nr. 7, 'Leningrad'

De meest onverschrokken winnaar van de Elisabethwedstrijd? Dat is ongetwijfeld Lukáš Vondráček. In 2016 overtuigde deze Tsjechische pianist jury en publiek met een muzikale explosie van energie, passie en intensiteit. Ditmaal kruipt hij achter de piano voor een beklijvende vertolking van het Tweede pianoconcerto van Liszt. De Venezolaanse dirigent Rafael Payare vult aan met Sjostakovitsj’ meest indrukwekkende orkestwerk: de symfonie van honger, dood en hoop waarin de tragische belegering van Leningrad in klank vervat wordt. Wie een onvergetelijke concertervaring wil meemaken, weet waar naartoe.


 

Martin Fröst speelt Copland

Eddo de Waart: dirigent
Martin Fröst: klarinet
Copland Klarinetconcerto
Mahler Symfonie nr. 5

'Wie Martin Fröst niet kent, heeft de klarinet nog nooit echt gehoord.’ Dat schreef The Times over de beroemdste klarinettist van het ogenblik. Fröst brengt het prachtige Klarinetconcerto van Copland, dat opent als een tedere afscheidsgroet en eindigt met jazzy feestgedruis. Dirigent Edo de Waart koppelt Coplands archetypisch Amerikaanse sound aan de Vijfde symfonie waarin Mahler een fenomenale orkestrit van tragedie naar triomf beschrijft in vijf bewegingen. De nieuwe wereld en het oude Europa samengepakt in één concert.

 

Lees alles over dit unieke aanbod op de site van Antwerp Symphony Orchestra.

 

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.