Edito: een nieuw begin

Leen De Dycker
Hoofdredacteur Leen De Dycker neemt afscheid van het magazine 13

Dit is onze allerlaatste 13 op papier. Nooit eerder hebben we zoveel collega’s geïnterviewd. Over vroeger en nu, over wat er op ons af komt en over de Vlaamse overheid anno 2016. We hebben er zelfs kritische buitenstaanders zoals politicoloog Dave Sinardet en UNIZO-topman Karel Van Eetvelt bijgehaald en gevraagd hoe zij naar ons kijken (p.24).


We zijn trots op ons laatste nummer. Er is heel wat avond- en weekendwerk bij komen kijken, maar we hebben die deadline toch weer gehaald. Boven op al het andere werk. Want het afsluiten van dit papieren nummer betekent meteen ook veel werk voor de online start van 13: een gloednieuwe 13-site, nieuwsbrieven met meer nieuws en verhalen en een grotere focus op sociale media. Dat de plotse terreurdreiging in Brussel – en dus enkele dagen crisiscommunicatie – onze planning in de war zou gooien, hadden we niet kunnen voorspellen.

En dan was er nog onze actie Samen voor Syrië de voorbije maanden. De allereerste solidariteitsactie voor de hele Vlaamse overheid. Honderden collega’s stampten tussen het werk door activiteiten uit de grond en 22 leidend ambtenaren trokken hard mee aan de kar. Allemaal samen hebben we meer dan 40 000 euro ingezameld. Bedankt voor zoveel enthousiasme, zoveel drive en zoveel samenwerking. Samen zijn we tot veel in staat.


Voor ons was dit een try-out van wat 13 kan doen, ook zonder dat er een papieren magazine is: een pop-up website, filmpjes, geregelde updates op sociale media, overleg met collega’s uit de hele Vlaamse overheid … Samen voor Syrië toont nog maar eens dat we collega’s kunnen samenbrengen, ook in het echte leven. Ik geloof nu zeker dat digitaal gaan ook echt kan werken.

Dit mag dan wel mijn laatste editoriaal zijn in het magazine zoals u het tien jaar lang hebt gekend, maar ik zeg u geen vaarwel. We zien elkaar snel terug op een andere plek, in een andere vorm.

Ik wil heel graag nog mijn redactiecollega’s, de collega’s van Taaladvies en het secretariaat, onze fotografen en onze externe collega’s Chris, Saskia en Frank bedanken voor de 55 nummers die we samen hebben gevuld. En natuurlijk u, beste lezer. Bedankt om ons al die jaren te lezen. Blijf dat vooral doen!

U vindt ons o-ver-al online: via koepel.vonet.be, via deze vlaanderen.be/13, via onze mailnieuwsbrief, via Facebook en Twitter. En als u mij nog wil zien, kan dat nu meteen na de kerstvakantie via de nieuwe Instagramaccount @devlaamseambtenaar waar u mij een hele werkweek kunt volgen. Wil u ook uw week tonen? Stuur een mailtje naar 13@vlaanderen.be of stuur een bericht via onze sociale media, ik geef met plezier onze Instagram aan u door!

Leen

PS: om te bewijzen dat we u ook in real life niet loslaten, stuur ik straks een mail naar alle topambtenaren met de uitdaging om 13 te vermelden in hun nieuwsjaarsspeech. Benieuwd of dat zal lukken. Neem de bingokaart die u bij dit nummer vond en stuur ons wat u hebt gehoord op uw nieuwjaarsreceptie. En zet het nieuwe jaar goed in. Santé!

Blijf ons vooral overal lezen. U vindt ons overal online

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.