Twee snelheden

De cover van 13

Dat we het stiekem missen, een boekske maken. Veel meer dan we zelf ge­dacht hadden. Omdat het onze pas­sie is, meer liefde vraagt. Omdat je dieper kan graven en de tijd trager gaat. Omdat we van de geur van papier houden.

2016 was een spannend en uitdagend jaar voor ons. Alles wat we ooit leerden over schrijven, moes­ten we vergeten. Opnieuw beginnen. Proberen, falen, leren. Vloeken omdat die godverdomse website weer eens niet werkt. Andere manieren bedenken om ver­halen te vertellen en nieuws tot bij jullie te brengen. Een boeiende zoektocht die nog lang niet afgelopen is.

Niet iedereen is mee met ons digitaal verhaal. En dat is oké. Er zijn ook goede redenen voor. Je deelt onze liefde voor papier. Je hebt geen zin om na je uren weer achter de computer te kruipen. Of je hebt sim­pelweg geen computer thuis of op het werk.

Hoe we dat weten? Jullie reageren veel meer sinds we online zijn. Op de inhoud van onze artikels, de manier waarop we het aanpakken. We appreciëren dat. Soms vinden we een compliment in onze mailbox, dan weer een klacht. Dat we niet kritisch genoeg zijn. Dat we er rekening mee moeten houden dat niet iedereen in een hip kantoor werkt. Dat plaats­ en tijdsonafhankelijk werken afhangt van de goodwill van je leidinggevende. En dat er nog wel degelijk oude krokodillen de plak zwaaien die al die nieuwlichterij maar niks vinden.

Misschien viel dat ons nog het meest op het voor­bije jaar: de twee snelheden binnen de Vlaamse over­heid. Niet iedereen is radicaal digitaal. Niet iedereen heeft een modern hr­-beleid. Niet iedereen is mee met alle veranderingen van de voorbije jaren.

Daarom hebben we dit magazine nog een keer ge­maakt. Om ieder van jullie alles mee te geven wat je het afgelopen jaar online misschien hebt gemist. En om jullie meteen mee aan boord te trekken in ons digitale verhaal.

De uitdaging voor 2017 is dan ook ervoor te zorgen dat niemand afhaakt. Dat de collega’s met de wilde ideeën ruimte krijgen voor zotte experimenten, maar daarbij de rest niet uit het oog verliezen. Dat de col­lega’s die het schip drijvende houden - ondanks de besparingen, de hoge werkdruk… - blijven openstaan voor verandering. Dat we van elkaar blijven leren. Dat we blijven luisteren, naar elkaar en naar de burger. Want daar wordt de Vlaamse overheid alleen maar sterker van.

Veel leesplezier en tot online!

De redactie

Reacties

Dank je voor de verrassing

Kathleen Vancaester - Agentschap Onroerend Erfgoed - 22/12/2016 - 02:36

Een 13-magazine in mijn brievenbus? Ja, ik was verrast. Maar het was een zeer aangename verrassing. Ik heb er ontzettend van genoten. Mooi overzicht, boeiende artikels.
Dank je wel.
Prettige feestdagen. Kathleen

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.