En dat met ons belastinggeld - Ik voel me

'Ik voel me' - Strip door Simon Spruyt (Tekstweergave staat onder de afbeelding)

 

 

 

 

 

 

 

Plaatje 1: Twee vrouwelijke collega's zitten recht tegenover elkaar te werken, hun schermen staan tussen hen beide. 'De resultaten van de personeelspeiling zijn binnen. 4 op de 5 ambtenaren zijn tevreden met hun werk!', zegt de ene vrouw. 'Wij zitten hier met 5 ... Wie denk jij dat de ontevredene is?', vraagt de andere vrouw, terwijl ze een beetje naar voor leunt en met haar blik speurt naar de collega's in de buurt. 
Plaatje 2: 'Rik misschien?', zegt de ene. 'Met zijn immer stralende glimlach? No way', antwoordt de andere. Ondertussen zien wij Rik, de collega waar ze het over hebben. Zijn hoofd is vervangen door een lachende (nieuwe) smiley. 
Plaatje 3: 'Liliane dan?', probeert de eerste collega opnieuw. 'Maar kijk toch die pretoogjes', antwoordt de andere. Wij zien Liliane, haar hoofd is vervangen door een glimlachende smiley.
Plaatje 4: De twee dames blijven in het rond kijken. 'Dan blijft alleen nog Peter over', zegt de eerste. 'Mja ... die is niet altijd mee ... heeft soms wat moeite met nieuwe ontwikkelingen ...', zegt de tweede al peinzend. 
Plaatje 5: ' ... maar hij ziet er wel tevreden uit ...', gaat ze verder. Wij zien Peter zitten, zijn hoofd is een ouderwetse smiley met een punt komma, streepje en rond haakje. Peter knipoogt en zegt een beetje speels uitdagend: 'Ladies'.

 

Reacties

oppassen met algemene conclusies te trekken en daarmee een actieplan te ontwikkelen

COPPENS WILLEM - WATERWEGEN EN ZEEKANAAL NV/ VANAF 1/1/18 DE VLAAMSE WATERWEG - 20/06/2017 - 09:09

De tevredenheid van een welbepaalde collega is in heel hoge mate afhankelijk van een ruime set van persoonlijke parameters ( waaronder leeftijd , gender , familiale situatie, gezondheid, financiele situatie, ..) en evolueert dus sterk met de tijd . Oppassen dus met algemene conclusies , onder meer in het licht van de groeiende groep oudere collega's . "one size fits all " is niet meer het "passende "antwoord.

Reactie toevoegen

Uw bericht wordt door onze redactie bekeken voor het op de site wordt geplaatst

Anonieme reacties worden niet gepubliceerd. We behouden het recht om lange reacties in te korten.